Pályázatok

Egy beruházási döntés meghozatalakor több alternatív lehetőség kínálkozik a finanszírozási konstrukció kiválasztása során egy vállalkozás számára (pályázat, hitel, tőke, saját forrás). Természetesen mindenki törekszik arra, hogy az adott körülmények között a legkedvezőbb feltételrendszer keretében jusson forráshoz. Talán a saját forrás kínálkozik a legolcsóbbnak, de ez korántsem igaz mindig. A pályázat, hitel, tőke hármas közül a legelőnyösebb feltételeket általában a pályázat kínálja a kis- és középvállalkozásoknak (kkv).

Első látásra a pályázati forrás ingyen pénznek tűnik, de azért vannak olyan előírások, kötelezettségek, amelyek költségeket jelentenek a vállalkozásnak. Az uniós támogatás egyik nagy hátránya, hogy nem mindig akkor van pályázati kiírás, amikor a vállalkozónak szüksége lenne rá és ha van is akkor általában a pályázati kiíráshoz kell hangolni a projektünket. Az utófinanszírozás az ami, még a pályázatok által kínált "ingyen" pénzt megdrágítja, de gondos tervezéssel ez a költség csökkenthető. Ennek ellenére elmondható, hogy a pályázati pénz egy olcsó finanszírozási forma, amit célszerű igénybe venni, ha éppen adódik ilyen lehetőség. Az EU által Magyarország rendelkezésére bocsátott forrásokból számos uniós pályázatot írnak ki az irányító hatóságok.

Szolgáltatásaink:

Pályázat figyelés - folyamatosan figyeljük és kutatjuk a fellelhető aktuális pályázati és hitellehetőségeket, hazánkban és az Európai Unióban, melyeket az Ön tevékenységének, fejlesztési elképzeléseinek megfelelően válogatunk le.

  • Pályázati tanácsadás - a pályázatírást megelőzően a lehetőségek elemzése, felmérése, átvilágítás.
  • Pályázatírás (Európai uniós és hazai pályázatok mellett, közbeszerzési pályázatok) - a pályázatírás nem csupán formalapok kitöltését jelenti, hanem egy olyan munkafolyamatot, melynek során folyamatos munkakapcsolatban dolgozzuk ki a sikerre ítélt projektet. A pályázatírás során teljes körűen alkalmazkodunk az Ön igényeihez, célunk, hogy a pályázat nyertes legyen, pályázatból pedig sikeres projekt legyen.
  • Projektmenedzsment- a pályázatírás vagy a támogatás megnyerése nem jelenti munkánk végét, szükség esetén a projekt megvalósításban is segédkezünk, illetve vállaljuk az utógondozási, monitoring munkákat.

A pályázatírás komoly szakértelmet, a pályázati kiírások és útmutatók alapos ismeretét, precizitást igényel. Munkatársaink szakmai gyakorlata és kapcsolatrendszere biztosítéka a megfelelő szakmai színvonalnak.