Vállalatfinanszírozás mikro-, kis-, és középvállalkozások részére

A vállalatok finanszírozásának egyik legelterjedtebb formája a banki finanszírozás igénybe vétele. Ezen banki termékek jellemzően két csoportba oszthatóak: a sztenderd hitelekre (pl. folyószámlahitel), és az egyedi hitelekre (beruházás/projekt hitel).  

Szakértőink egyszerre több pénzintézetnél képviselik Önt a finanszírozási igényével kapcsolatosan annak érdekében, hogy az elérhető legjobb megoldást tudja kiválasztani.

Amennyiben hitelt szeretne igényelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen, vagy telefonon. Telefonon vagy írásban egyeztetésre kerül a hitelcél, amihez egy gyors előminősítő lapot küldünk - az előminősítés ingyenes! Pozitív bírálat esetén megkezdjük a hitelkérelem benyújtásának adminisztratív előkészületét. Ehhez általában a következő adatok szükségesek: a vállalkozás és tulajdonosainak adatai, a hitelcél részletes bemutatása, árajánlatok bekérése, a vállalkozás gazdálkodásának adatai. A hiteligényléskor szükség lesz majd főkönyvi kivonat, NAV és önkormányzati igazolás bemutatására. A pénzintézet kérheti a tulajdonosok, az ügyvezető SZJA bevallását is (ez főleg a kezdő vállalkozásoknál igaz), és a hitelcéltől függően további dokumentumok bekérésére is számítani kell.

A Consul-Stúdió Kft. munkatársai több éves banki (vállalati- és projekt) hitelezési gyakorlattal rendelkeznek, valamint nagyvállalatok teljes hitelportfóliójáért voltak felelősek. A szakmai tudáson túl a hazai bankok finanszírozási gyakorlatának és hajlandóságának ismerete elengedhetetlen, hogy a pénz ténylegesen folyósításra kerüljön.

Jellemzően a magyarországi cégvezetők „fekete dobozként” tekintenek a bankokra, banki tapasztalat nélkül nem tudják felmérni, hogy pontosan milyen alkupozícióban vannak, meddig „feszíthetik a húrt” a bankoknál a feltételek kialkudásánál. A finanszírozási döntések évekre, vagy akár évtizedekre is meghatározzák a vállalkozása életgörbéjét, így az optimális döntés érdekében javasoljuk, hogy keresse fel a Consul-Stúdió Kft. dinamikus, szakértő csapatát!

A hitelfelvétel kapcsán a segítségére vagyunk:

  • a finanszírozási igény felmérésében
  • üzleti terv készítésében
  • bankok felkeresésében
  • banki ajánlatok értékelésében
  • szerződéskötési folyamatban
  • folyósítás elkészítésében
  • meglévő hitelek átstrukturálásában